Auckland
Door: Marianne
Blijf op de hoogte en volg Paul
08 November 2017 | Nieuw Zeeland, Auckland
Vanochtend hebben we onze huurauto opgehaald. Met onze Toyota Yaris mogen we de komende 2 weken het Noordereiland doorkruisen, alvorens we hem in Wellington weer inleveren. Daar pakken we de Interislander ferry naar het zuidereiland, waar we een andere auto krijgen.
Nieuw Zeeland kent 3 tolwegen, vandaag hadden wij er eentje. Stukje tolweg is maar 7,5 km, dus wat daar nu het nut van is??? Maar goed, je kon betalen bij een aantal benzinestations, of online. Wij dus maar gestopt bij een benzinestation. Dat schoot echter niet op, want blijkbaar was daar brandalarm en stond iedereen buiten. We hadden geen zin om daarop te wachten.
Een oud collega/vriend van Paul woont in Nieuw Zeeland en daar zijn we op bezoek geweest. Roel is inmiddels getrouwd met een Nieuw Zeelandse en heeft een zoontje. Roel woont daar prachtig. Een mooi huis met een grote tuin eromheen. Paul en Roel hebben gezellig bijgepraat.
Daarna zijn we doorgereden naar de Bay of Islands, waar we de komende 3 nachten verblijven.
Morgen gaan we met een catamaran door de Bay of Islands varen, waar we hopelijk ook met dolfijnen gaan zwemmen.
Paul heeft vandaag prima gereden en is al helemaal aan het links rijden gewend, op een klein vergissinkje na toen we vanuit de parkeerplaats van een supermarkt kwamen. Maar dat werd al snel gecorrigeerd door zijn oplettende bijrijder.
08 November 2017 - 11:32
Cor:
Leuk om de reis zo te volgen. Gelukkig kan ik zien dat Paul de zwembroek heeft meegenomen.
Jammer van de regen op de Cook-eilanden en dat je daar veel eten krijgt is logisch (ze heten immers de Cook-eilanden). Veel plezier verder en goed links blijven rijden.
groetjes Ine en Cor -
09 November 2017 - 14:17
Ger Van Der Lugt:
Hallo Marianne en Paul
Leuk om weer (bijna) dagelijks jullie verslagen te lezen.
De Cook eilanden staan ook bij ons nog op de lijst om te bezoeken. We zullen wel de beste (regenloze) reistijd opzoeken voordat we gaan. :))
En nu dan in Nieuw Zeeland, gelukkig kan je daar een goede gids zijn voor Paul. of is hij er ook al eens geweest. Bij ons roept het in ieder geval veel mooie herinneringen op.
Veel plezier daar en denk idd aan het links rijden en blijf de verslagen sturen.
groeten van Gonda en Ger -
09 November 2017 - 19:03
Irma:
Ben heel benieuwd of jullie met dolfijnen hebben gezwommen, dat lijkt mij zo'n geweldige ervaring!