Whakatane
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
13 November 2017 | Nieuw Zeeland, Whakatane
De volgende dag was een reisdag naar Whakatane. Onderweg nog een wandeling gemaakt langs een riviertje, die zich door een kloof slingerde. Daar werd vroeger goud gewonnen. En de overblijfselen van de mijn waren nog duidelijk aanwezig. Omdat het zondag was, was het erg druk. We konden nog net een parkeerplaatsje bemachtigen. Halverwege de middag aangekomen in Whakatane. We zitten weer in een mooi motel. De motels zijn erg handig. Een grote kamer met een keukentje en eettafel. Vanuit dit motel wordt onze tocht van vandaag naar White Island geregeld. We hadden in Nederland al geboekt.
Gelukkig was het vandaag prachtig weer, want afgelopen twee dagen was de tocht niet door gegaan. White Island is de top van een vulkaan, die nog net boven water uitsteekt. Het eiland ligt ca.50 km uit de kust. Met onze snelle boot waren we er in anderhalf uur. Omdat we niet aan wal konden aanleggen met de boot moesten we met een zodiac op het eiland afgezet worden. Het water was nogal ruw, maar alle ca 50 personen van onze boot bereikten droog het eiland. We hadden een helm, zwemvest en gasmasker gekregen. Het eiland, met name de krater was hevig aan het stomen. We gingen in twee groepen naar de krater. Er waren ook al 3 helikopters met toeristen aanwezig. De kraterbodem had allerlei prachtige kleuren. Natuurlijk geel van de zwavel, maar ook rood en wit. Het water had nog verschillende kleuren blauw. Erg mooi om te zien.
Hierna weer terug naar de boot en terug naar Whakatane. Het was nog steeds prachtig weer, ca 20oC.
13 November 2017 - 15:51
As:
Natuurlijk weer even gegoogled op zoek naar jullie avonturen. Helemaal leuk en mooi.
geniet -
14 November 2017 - 09:57
Jan:
Zonder Cor naar de vulkaan, het moet niet gekker worden: -)
Verder allemaal enorm mooi, maar tot nu toe wel een beetje nat is -
15 November 2017 - 10:29
Cor Luiten:
Ik vind dat Jan groot gelijk heeft. Lijkt me ook mooi en ben benieuwd naar jullie foto's. -
16 November 2017 - 13:23
Gerard En Anja:
Dat is wat zit je tig duizend km’s van je werk
, moet je nog met een gasmaskers op, t moet niet gekker worden. :)