Vancouver Island: Victoria en Ucuelet - Reisverslag uit Ucluelet, Canada van Paul Marianne - WaarBenJij.nu Vancouver Island: Victoria en Ucuelet - Reisverslag uit Ucluelet, Canada van Paul Marianne - WaarBenJij.nu

Vancouver Island: Victoria en Ucuelet

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Paul

20 September 2024 | Canada, Ucluelet

Vandaag heb ik voor het eerst tijd om onze belevenissen op te schrijven.

De vliegreis met KLM naar Vancouver is goed verlopen. We waren exact met de tijd meegevlogen. Om 15.30 vertrokken en om 15.30 geland. We kwamen op de geplande tijd aan. Ook de huurauto hadden we snel, een Toyota Corolla, hetzelfde model dat we ook in Ierland hadden. Het hotel voor de eerste nacht was vlakbij de luchthaven.

De volgende dag vertrokken we vroeg naar de ferry. Dat was geen probleem, want door de jetlag waren we al om 04.00 klaar wakker. Het is 9 uur later dan Nederland. Het was maar een half uur rijden naar de ferry, maar door de file waren we wat later. Dat gaf niet, want we waren er toch al om 09.00, terwijl de ferry om 11.00 zou vertrekken. Zodoende stonden we bijna vooraan in de rij om aan boord te gaan. Intussen konden we wat te eten halen. De ferry vertrok op tijd en het was zo’n 2 uur varen naar Vancouver eiland. Het weer was fris ,maar droog en af en toe de zon. Na de zeestraat te zijn overgestoken, hebben we een uur lang tussen eilanden door gemanoeuvreerd. Leuk uitzicht.

Na de ferry was het nog een half uur naar ons hotel in Victoria. Met Google maps was het goed te vinden. De kamer was al klaar. De auto werd door het hotel weggezet. Dus wij konden al spoedig de stad in. Het was heerlijk weer geworden, ca 20oC met zon. Victoria is een leuke stad. Het doet erg Engels aan wat gebouwen betreft. Veel gebouwen waren gerestaureerd, vooral bij de haven. De haven is niet zo groot, maar wel leuk. Het oude parlement gebouw domineert de omgeving. Hier zetelt het parlement van Canadese staat “British Columbia”. Rondom de smalle baai staan allemaal mooie moderne appartement gebouwen. Er is ook een vliegveld voor watervliegtuigen. Daar was het best wel bedrijvig. De watervliegtuigen vlogen af en aan. Een stukje verderop om de hoek is de Fishermans Warf. Eigenlijk een woonboten dorpje met veel “fish and chips” restaurantjes. Dat zag er leuk en gezellig uit. Het was er ook best druk. Wij hebben ergens anders aan de haven Fish and Chips gegeten. We zagen de hele dag mensen in de rij staan bij een in een container gevestigde vistent. Dus wij ook in de rij aangesloten. De vis en patat waren erg lekker, maar op de patat zat wel erg veel zout.

De volgende dag moesten we om half tien in de haven zijn voor de orka tour, die we geboekt hadden. Met elf mensen zaten we in de zodiac. Er gingen 2 zodiacs mee. We kregen een speciaal pak aan tegen de kou. Tevens deed het ook dienst als zwemvest. Inmiddels was het weer niet zo mooi meer, als de dag ervoor. Het was zwaar bewolkt en maar 14oC. Gelukkig was er weinig wind, zodat de golven niet erg hoog waren. We voeren rustig de baai uit, ondertussen genietend van de omgeving en de opstijgende watervliegtuigen. Daarna ging het gas erop. De boot maakte behoorlijke klappen op het water. Gelukkig zaten wij achterin en hadden we wat minder last van die klappen op het water. In de buurt van de open zee waren walvissen gezien. En ja hoor we zagen diverse bultruggen zwemmen. Na een halfuurtje bultruggen kijken, moesten we verder gaan zoeken naar orka’s, want daar hadden we de tour voor geboekt. Helaas de orka’s waren vertrokken en lieten zich niet zien. Ja de natuur is onvoorspelbaar. Volgens onze kapitein en gids zijn er twee groepen orka’s. De ene groep is er tijdelijk en daar waren ze naar op zoek De andere groep woont min of meer in dit gebied, maar deze groep, moet met rust gelaten worden van de autoriteiten. Dus voor ons geen orka’s. Verder zijn we vlak langs eilandjes gevaren met zeeleeuwen en zeehonden. En zagen we nog meer bultruggen. Na drie uur op de zodiac was de reis voorbij en stonden we weer op de kade. Daarna hebben we nog wat in de stad rondgelopen.

’s avond hebben we nog bij een Italiaans restaurant gegeten. Het zat er stampend vol. We konden alleen nog 'romantisch' aan de bar eten. Daarbij hadden we een live show van de cocktail maker. Het levensonderhoud is best duur in Canada. Veel duurder dan in Nederland, waar de prijzen ook aardig omhoog gegaan zijn.

Ons verblijf in Victoria zit er al weer op. Gisteren zijn we naar Ucluelet gereden aan de westkant van Vancouver eiland. De wegen zijn goed en bij Victoria was er nog snelweg. Hard rijden gaat niet, want je mag meestal maar 80 km/uur en soms 90 km/u. Naarmate we meer landinwaarts kwamen werd het ook bochtiger. We reden er 4,5 uur over op ons gemak en met een stop.

In Ucluelet hebben we een prachtig appartement met uitzicht op een binnenbaai van de zee. Af en toe zwemmen er zeehonden langs. Alleen gisteravond en vanmorgen was er weinig te zien door de mist. Nu is het opgeklaard en schijnt de zon tussen de wolken.

Vanmorgen waren we weer vroeg wakker (om 4 uur). We hebben nog steeds erg veel last van de jetlag. ’s avonds kunnen we onze ogen niet open houden en midden in de nacht zijn we klaar wakker. Vanmorgen dus maar vroeg op pad gegaan. Om 9 uur liepen we al buiten om de “Pacific Rim trail” te gaan lopen. Dit is een lange afstandspad. Wij doen maar een klein stukje ervan dat hier langs loopt, met de naam Wild Pacific Trail. Het goed onderhouden pad loopt langs de ruige kust door nevelwoud met oude en grillige naaldbomen behangen met mossen en varens. Erg mooi. Er lopen hier ook beren, wolven en cougars rond. Maar op dit stukje pad lopen zoveel mensen, dat de roofdieren zich niet laten zien. Na 8,5 kilometer te hebben gelopen waren we weer terug in ons appartement.

• 20 September 2024 - 08:57

Suzanne:

Mooi geschreven en erg interessant om te lezen. Alsof ik er bij ben. [e-1f609] Geniet er van. Groeten Suzanne

• 20 September 2024 - 14:03

Irma:

Leuk om jullie belevenissen te lezen. Fijne reis verder!

• 21 September 2024 - 17:30

Ine En Cor:

Mooi en herkenbaar. Gelukkig daar geen bosbranden. groetjes