Een hut met uitzicht op zee
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
28 Januari 2025 | Guadeloupe, Deshaies
25 Januari
We zijn in Tendacayou en hebben een hut met de naam Bougresse. Nu heb ik op de weg hiernaar toe even een fors trauma opgelopen. We hadden al gehoord, dat de weg er naar toe erg steil zou zijn. Maar ik had niet verwacht, dat de weg 2 km lang zo steil zou zijn. In de 1ste versnelling kon ikde helling net aan. Maar de weg was ook nog eens smal en dan kom ik op het steilste stuk nog een tegenligger tegen. Ik kon nog een stukje de berm in en de tegenligger kon erlangs. Maar ik kwam niet meer weg. Eerst spinde de wielen in de berm. Dus maar een stukje de weg op latenterugzakken. Toen spinde de wielen weer en ging ik langzaam achteruit, in plaats van naar voren. De handrem heeft volgens mij ook zijn beste tijd gehad. Uiteindelijk lukte het toch nog om weer op gang te komen, maar het heeft me wel weer een paar jaar van mijn leven gekost. Toen we boven waren moest ik nog een kleine afslag hebben om bij onze hut te komen, maar daar was ik al voorbij gereden. Dus keren op die smalle weg. Toen dat gelukt was, bleek dat ik de bocht niet kon maken. Dus ik moest er voorbij en weer keren. Daarna ging het goed. Iemand achter me moest dezelfde capriolen uithalen en kwam in eerste instantie de helling niet op. Wel avontuurlijk, maar ook traumatisch. Ik ga hier nog maar een keer rijden en dat is naar beneden. Dus morgen gaan we wel lopend naar het dorpje Deshaies en terug met een taxi of desnoods lopen.
Maar de dag was goed begonnen. We hadden om 10 uur afscheid genomen van onze piratenhut en de eigenaren Olivier en Renaud. Daarna vlakbij een half uurtje bij de zee gezeten en toen naar de botanische tuin van Deshaies. Hier hebben we rondgeslenterd en gezeten tot er een korte hoosbui naar beneden kwam, terwijl de zon scheen. We waren net op tijd droog gaan zitten onder een afdak. Daarna was het wel tijd om naar Tendacayou te gaan. Vanavond hebben we prima gegeten in het restaurant hierbij.In de piratenhut hadden we trouwens ook lekker gegeten. Oliver had afhaal maaltijden voor ons gehaald. Was ook echt heerlijk, die gebakken vis en we konden er twee dagen van eten. Hier is alleen bij de receptie internet en dan nog geen sterk signaal, dus ik mis het nieuws. Onze nieuwe hut is wel een stuk groter met ook lekkere luie stoelen en hangmat. In de verte kunnen we de zee zien.
28 Januari 2025 - 16:09
Ton:
Wat een avontuur om omhoog te komen. Gelukkig is alles goed gegaan.
Nog veel plezier.