Thuis
Door: Marianne
Blijf op de hoogte en volg Paul
09 December 2012 | Nederland, Doorwerth
We zijn weer thuis, sinds gisterenavond. Onze terugvlucht verliep niet echt gesmeerd. Vrijdagochtend zijn we tegen 6 uur ‘s morgens vertrokken naar het vliegveld van Buenos Aires, een klein uurtje rijden vanaf ons hotel. Op die tijd is er nog niet veel verkeer, dus dat verliep spoedig. Op het vliegveld stond er een enorme rij mensen voor de incheckbalies van LAN (de vliegtuigmaatschappij waarmee we zouden vliegen). Wij keurig achteraangesloten. Toen de eersten van onze groep aankwamen bij een mannetje bij de ingang van de incheckbalies, werden die verzocht uit de rij te stappen. Er ging nl. een uur voor onze vlucht, een vlucht naar Lima en die mensen gingen voor. Wij met z’n dertienen dus maar in de zijlijn gaan staan. Toen de hele sliert incheckers voor Lima weg was, stonden wij nog steeds netjes te wachten (uiteraard wel regelmatig informerend wanneer wij aan de beurt waren), tot we te horen kregen dat onze geplande vlucht van 9.30 helemaal niet zou gaan. Er zou pas om 13.45 een vlucht naar Santiago gaan. Daar werden wij helemaal niet blij van, want we zouden om 13.20 vanuit Santiago doorvliegen naar Madrid en dat ging dus op deze manier echt niet lukken. Dat was het mannetje dat bij de ingang van de rij voor het inchecken stond ook wel duidelijk en hij liet weten dat ze ‘ermee bezig waren’. Wij werden verzocht weer even in de zijlijn te gaan staan. Dat deden we dus maar weer. Ik had er niet zoveel vertrouwen in dat het goed zou komen, maar uiteindelijk kregen we te horen dat ze zouden proberen ons om te boeken op een rechtstreekse vlucht naar Madrid. Daar werden we al weer wat blijer van, vooral toen dat ook gerealiseerd werd. Bij de balie van LAN werden onze tickets omgeboekt en op wat geharrewar bij het inchecken van onze vlucht naar Madrid, ging alles weer voorspoedig en landden we na een uurtje of 12 vliegen om half 6 ’s morgens in Madrid. Onze vlucht daar zou om half 3 ’s middags gaan, dus we hadden nog heel wat uurtjes te overbruggen. Dat hebben we gedaan door in veelvoud alle winkeltjes van binnen en buiten te bekijken, koffie te drinken, te lezen en op de ongemakkelijke stoelen van de luchthaven proberen te slapen. Dat is min of meer gelukt. Onze vlucht vanuit Madrid had maar een half uurtje vertraging en we landden om een uur of 17.30 op Schiphol. Daarna de trein en we waren om een uurtje of 7 in Baarn, bij Paul zijn ouders. Ik was best wel moe, maar na een lekkere andijviestampot met gehaktballetjes, kwam ik weer een beetje bij en na de koffie zijn we naar Doorwerth gegaan.
Het was een prachtige reis in een prachtig gebied van Chili en Argentinië, maar we vinden het ook heerlijk om weer thuis te zijn en waarderen des te meer de bruine boterhammen met oude kaas, pindakaas en vlokken.