Paardrijden en Antigua
Door: Paul
Blijf op de hoogte en volg Paul
08 Maart 2014 | Guatemala, Antigua
Na een kwartiertje rijden kwamen we bij een grote toegangspoort van een landgoed. Het bleek een grote koffieplantage te zijn, waar ook van alles te doen was. Er was een 5 sterren hotel en twee restaurants, je kon er paintbal spelen en nog veel meer, en ook paardrijden. We gaven aan onze gids Roberto aan dat we allebei goed konden rijden. We zagen, dat we maar met z’n tweeën waren, dus dat gaf hoop voor een lekker ritje. Totdat Marianne op een bord zag staan dat er niet gegaloppeerd mocht worden. Het opstappen gebeurde via een grote trap. Nou toen was het voor mij wel duidelijk, dat wordt alleen stappen. En zo was het ook. Maar de tocht ging over een klinkerweg steil omhoog, waarbij de paarden met gewoon stappen al moeite genoeg hadden. Onderweg vertelde Roberto ons van alles over koffie. Hij sprak vloeiend Engels. Zijn maat, die mee was, kon alleen Spaans. Omdat het wolkendek steeds verder opentrok hadden we een mooi uitzicht op de omgeving en de vulkaan “Agua”.
Na 3 uur waren we weer terug bij ons hotel, waar we nu voor de deur werden afgezet.
Vervolgens zijn we de stad gaan verkennen. Na onze speurtocht ’s morgens kenden we de weg al aardig. Het is toch wel een mooie stad. Eerst zijn we naar het busstation gelopen om de mooie chicken bussen te bewonderen. Dit zijn opgepimpte oude Amerikaanse schoolbussen. Daarna over de zoveelste markt naar het centrale plein. Daar op een bankje gezeten om mensen te kijken. Overal in de stad zijn ruines van kerken. Eigenlijk hebben we maar twee mooie kerken gezien, die geen ruïne waren. De Kathedraal bij het centrale plein en de Merced kerk een stukje verderop. Het weer is goed en de temperatuur lekker. Na een paar uur slenteren hadden we het wel gezien.
Vanavond met de hele groep Mexicaans gegeten, wat lekker en gezellig was. Er zijn veel eetgelegenheden in de stad. Het zag er leuk uit.
08 Maart 2014 - 18:41
Hennie Van Den Brink:
Paul en Marianne, via Ina jullie reisverslagen gelezen. Geweldig om zo'n vakantiereis te maken. Fijn dat jullie zo genieten. Nog heel veel plezier. Groetjes van Hennie.